Nieuws mei 2020

Nieuws  — vr. 1 mei 2020

Zeven nieuwe producten deze maand in de schalen 1:160 en 1:87!

Maar eerst:
We gaan dit jaar weer een Markenburg zomeractie organiseren!
Hier, in de nieuwsartikelen, zullen we een apart bericht maken dat volledig en alleen ingaat op deze zomeractie. Dus wil je meer weten ga dan naar: Markenburg zomeractie 2020

Ingaande op de zeven nieuwe artikelen van deze maand hebben we uitbreidingen in het thema: Rond het perron, met zogeheten CTA's en uitbreidingen in het thema: Interieurs, met bankjes en loketten.

De bankjes en loketten zijn bedoeld voor in de stationsgebouwen, en dan meer specifiek de stationsgebouwen van een wat oudere leeftijd. De oorspronkelijke bouwperiode van de bankjes en loketten dateert immers van c.a. 1900 tot 1940. Bij het bestellen van een set bankjes, loketten of combinatie van beide, kan ook de kleur van het "hout" ingesteld worden. Opties zijn lichtbruin en donkerbruin, omdat beide kleuren geregeld voorkwamen.

Meer informatie over de producten is uiteraard te vinden op de productpagina's:
- Thema: Interieurs> Drievoudig loket
- Thema: Interieurs> Enkelvoudig loket met eenzijdig bankje
- Thema: Interieurs> Eenzijdige banken
- Thema: Interieurs> Twee zijdige banken


De CTA's, een afkorting die staat voor Centrale Trein Aanwijzers, komen juist hoofdzakelijk voor in de moderner tijden. Het type CTA's dat als voorbeeld dient voor de Markenburg modellen kwam op de 1:1 perrons te staan omstreeks 1980. Omstreeks 2010 werden de bakken met mechanische tekstrollen vervangen voor TFT schermen. Hoewel we er niet in geslaagd zijn om de flapperende tekstrollen op schaal werkend na te maken, is het wel mogelijk om bij het bestellen van de CTA's een spoornummer en eindbestemming in te voeren naar eigen inzicht. Zelfs een spoornummer als; 1a of 24b is mogelijk.

Meer informatie over de producten is uiteraard te vinden op de productpagina's:
- Thema: Rond het perron> CTA's "NS stijl"
- Thema: Rond het perron> CTA's met klok "NS stijl"
- Thema: Rond het perron> CTA's op T staander "NS stijl"


Zoeken op een specifieke schaal kan eenvoudig met de filteropties op de hoofdpagina van de Markenburg webwinkel. Scroll naar beneden en vul links onder de gewenste schaal in. Druk dan op "filter toepassen".

Enkelvoudig loket met eenzijdig bankje
Enkelvoudig loket met eenzijdig bankje (1:160 en 1:87)

Drievoudig loket
Drievoudig loket (1:160 en 1:87)

CTA op T staander (NS stijl)
CTA op T staander (NS stijl) (1:160 en 1:87)