Gebogen perrontrappen

PersonaliserenHoogtepunten

  • Maten onderaan de pagina.
  • Model is vervaardigd uit duurzaam hergebruikt karton met hoge dichtheid
  • Realistische kleurstellingen
  • Materiaal is door en door gekleurd met hoge weerstand tegen kleurvervaging
  • Vanaf fabriek licht "vervuild"
  • Onderdelen passing tot op 0.1mm nauwkeurig

Bestellen

Meer informatie

Achtergrondinformatie:
De Markenburg module perrons zijn gebaseerd op de perrons zoals die in Nederland gemaakt en gebruikt worden. In Nederland zijn perrons vaker verschillend van elkaar dan exact gelijk aan elkaar, toch is zelfs van een foto te zien of een willekeurig perron Nederlands is of niet. Dit zit in de details zoals bijvoorbeeld de tegelvorm, perroninrichting en materiaalkeuze voor de perronwanden. Uiteraard komen veel van deze typisch Nederlandse elementen terug in de Markenburg module perrons. De perrontrappen worden gebruikt om van de openbare weg op het perron te geraken en andersom. Perrontrappen worden logischerwijs alleen gebruikt aan de "achterkant" van zijperrons en niet bij eilandperrons. Bij type D perrons kunnen ze ook dienen om een gebouw bereikbaar te maken dat op het brede perronsegment geplaatst is.

Bouwkundige details:
Enkele van de kenmerkende onderdelen van hedendaagse Nederlandse perrons zijn de betonnen elementen waarmee perronrand wordt opgebouwd en de 30x30 cm betonnen stoeptegels waarmee de perrons betegeld worden. Ook is het mogelijk om de realiteit nog verder te benaderen door moduledelen te kiezen met geleidetegels en eventueel zelfs Abri's. De breedte van de Markenburg module perrons is gebaseerd op de railgeometrie van Peco code 55. Maar zijn even goed te gebruiken in combinatie met andere railsystemen. De perrontrappen zijn onder meer uitgerust met de kenmerkende rode handrails. Of houten leuningen, zodat ze bij de B perrons met gemetselde zijkanten passen.

Voor meer informatie over de Markenburg module perrons raden we aan ook de toelichting te downloaden. Dit kan gratis bij: "Bijlagen" op deze pagina. In deze toelichting wordt onder meer stilgestaan bij de koppelingsmogelijkheden en de typering/codering van de verschillende segmenten.

Specificaties

Afmetingen op schaal 1:160 (N)
ca. 38B x 15L x 16H mm.
Afmetingen op schaal 1:87 (H0)
ca. 70B x 28L x 29H mm.
Aantal (bouwpakketten) per verpakking
2
Artikelnummer
03MPD42

Bijlagen

Handleiding met tips, bouwbeschrijving en foto's
Toelichting met tips, beschrijvingen en foto's