Aanvulsets klimspiraal

PersonaliserenHoogtepunten

  • Afmetingen zijn weergegeven onderaan deze pagina
  • Benodigde moeren worden meegeleverd
  • Model is vervaardigd uit duurzaam geproduceerd hout
  • Eenvoudig uitbreidbare en koppelbare elementen
  • Geen elektrisch gereedschap benodigd
  • Onderdelen passing tot op 1mm nauwkeurig

Bestellen

Meer informatie

Achtergrondinformatie:
Klimspiraal aanvulsets kunnen worden gebruikt om een groter hoogteverschil met een desgewenst lager stijgingspercentage te overbruggen in de klimspiraalmodule. De klimspiraal segmenten vormen per stuk een kwart ronde. De sets bevatten naar gelang 1, 3 of 5 volle ronden. Op ieder segment wordt al aangegeven waar de hartlijnen van de sporen zouden mogen komen, in de schalen 1:160 (N) en 1:87 (H0). Ook de benodigde stelmoeren om de klimspiraal segmenten op de draadeinden te kunnen afstellen, worden standaard in deze sets meegeleverd.

Het benodigd aantal spiraal rondes berekenen is eenvoudig: Gewenste totale stijgingshoogte delen door de gewenste stijgingshoogte per ronde.

Voorbeeld:
Een schaduwstation ligt 300mm onder de oppervlakte van de bovenste module. Het netto hoogteverschil is daarmee 300mm. Gewenste stijgingshoogte per ronde bedraagt bijvoorbeeld 60mm. Som: 300mm / 60mm = 5 rondes.

Op de klimspiraaldelen staan al ingegraveerde hartlijnen zodat bijvoorbeeld flexrails eenvoudig en netjes geplaatst kan worden. Voor wie wilt rekenen of standaard bochten ook zouden kunnen passen: De netto vrije radius ruimte tussen de binnenste en buitenste draadeinden ligt tussen 363mm en 492mm.

Raadpleeg desgewenst de gratis te downloaden toelichting en handleiding hieronder, voor meer informatie.

Specificaties

Afmetingen
Per segment c.a. 488B x 488L x 6H mm.
Aantal (bouwpakketten) per verpakking
Naar keuze set van 1, 3 of 5 ronden
Artikelnummer
03MDO07

Bijlagen

Handleiding met tips, bouwbeschrijving en foto's
Toelichting met tips, beschrijvingen en foto's