Rosep brug

PersonaliserenHoogtepunten

  • Afmetingen zijn weergegeven onderaan deze pagina
  • Wanden zijn niet licht doorlatend
  • Model is vervaardigd uit duurzaam hergebruikt karton met hoge dichtheid
  • Realistische kleurstellingen
  • Materiaal is door en door gekleurd met hoge weerstand tegen kleurvervaging
  • Vanaf fabriek licht "vervuild"
  • Onderdelen passen tot op 0.1mm nauwkeurig

Bestellen

Meer informatie

Achtergrondinformatie:
De spoorlijn tussen Oisterwijk en Boxtel, in Noord Brabant, kruist onder andere een c.a. 10 kilometer lange en maximaal twee meter brede beek genaamd Rosep. De huidige betonnen brug is gebouwd in 1995 en is net als zijn voorganger dubbelsporig uitgevoerd. Omdat de hele brug, inclusief funderingen vervangen is, is er nu voldoende breedte om ook kabelgoten, schouwpaden en de grindbedding van de sporen mee over te laten steken. Vanuit het machinisten perspectief verraden alleen de stalen hekken aan beide zijkanten waar de brug precies ligt.

Bouwkundige details:
Zoals veelvuldig gebeurde vanaf de jaren ’80 bestaat ook deze brug vrijwel geheel uit prefab betonnen elementen. De basis wordt gevormd door rechthoekvormige duiker. Deze heeft een breedte van c.a. 5,5 meter en een hoogte van plafond tot wateroppervlak van c.a. 2.1 meter. Op en over de duiker zijn betonnen liggers aangebracht in de lengterichting van het spoor. Dit gedeelte is opgebouwd en afgewerkt op een soortgelijke manier als de brug over de Blauwhoefseloop, (Art.-Nr. 03KCW04) wat vooral ook goed te zien is aan de verdere detaillering. De keuze voor betonnen prefab elementen komt voort uit een korte bouwperiode op de locatie, zodat hinder beperkt wordt. En gewapend beton omdat dit het materiaal is dat zowel een grote mate van (druk en trek) krachten kan verwerken, als ook het veelvuldige contact met water goed hebben kan zonder onderhoudt te vergen.

Begroeiing, rails en voertuigen op de foto's van de Rosepbrug zijn niet inbegrepen.

Specificaties

Afmetingen op schaal 1:160 (N)
c.a. 63B x 92L x 28H mm. Hoogte onderkant rails t.o.v. waterpijl c.a. 20 mm. Vrije doorgang onder de brug c.a. 13 mm. Dikte van het brugdek c.a. 7 mm. H.o.H. afstand van de sporen c.a. 26 mm.
Afmetingen op schaal 1:87 (H0)
c.a. 115B x 170L x 52H mm. Hoogte onderkant rails t.o.v. waterpijl c.a. 37 mm. Vrije doorgang onder de brug c.a. 24 mm. Dikte van het brugdek c.a. 13 mm. H.o.H. afstand van de sporen c.a. 46 mm.
Aantal (bouwpakketten) per verpakking
1
Artikelnummer
03KCW05

Bijlagen

Handleiding met tips, bouwbeschrijving en foto's