Heistraat 79

PersonaliserenHoogtepunten

  • Afmetingen zijn weergegeven onderaan deze pagina
  • Op verlichting voorbereid
  • Wanden zijn niet licht doorlatend
  • Model is vervaardigd uit duurzaam hergebruikt karton met hoge dichtheid
  • Realistische kleurstellingen
  • Materiaal is door en door gekleurd met hoge weerstand tegen kleurvervaging
  • Vanaf fabriek licht "vervuild"
  • Onderdelen passing tot op 0.1mm nauwkeurig

Bestellen

Meer informatie

Achtergrondinformatie:
Deze woning is oorspronkelijk gebouwd in 1920, feitelijk op de fundamenten van een gebouw dat er al sinds de 18e eeuw had gestaan.
Vanaf 1920 is het pand twee maal grondig verbouwd, waarbij het model Heistraat 79 de woning toont in zijn meest moderne periode. Dit is goed te zien aan de grote serre die is aangebouwd na het jaar 2000.
De locatie van het werkelijke pand is ook bijzonder. Het bevindt zich aan het beekje de Dussen en op een steenworp afstand van kasteel Dussen. Hoewel het pand tegenwoordig aan de rand van de bebouwde kom staat, stond het ten tijde van de bouw juist centraal nabij een kruispunt van dorpslinten.

Bouwkundige details:
Het huis is opgebouwd uit zogeheten "vuil metselwerk" dat daarna is gepleisterd. De dikke witte laag pleisterwerk is tijdens het aanbrengen voorzien van verdiepte lijnen, die zich het best laten omschrijven als imitatievoegen. Hierdoor lijkt het huis opgebouwd te zijn uit grote kalksteen blokken. Deze bouwmethode werd gebruikt om panden een luxere uitstraling te geven voor een beperkte hoeveelheid geld.

Verder heeft het pand een Franse kap. Deze kunnen met de lengterichting haaks op de weg gepositioneerd zijn, maar in dit geval is de kap met de lengterichting juist lineair aan de weg gesitueerd.
De serre is voorzien van grote raampartijen en een plat dak. Op enkele plaatsen waren buitenmuren gewenst. Deze zijn wel gestuukt en voorzien van een grijze plint, maar zijn verder niet gedecoreerd met imitatievoegen.

Specificaties

Afmetingen op schaal 1:160 (N)
c.a. 80B x 86L x 45H mm.
Afmetingen op schaal 1:87 (H0)
c.a. 147B x 157L x 82H mm.
Aantal (bouwpakketten) per verpakking
1
Artikelnummer
02HES09

Bijlagen

Handleiding met tips, bouwbeschrijving en foto's
Handleiding met tips, bouwbeschrijving en foto's