Pre fab woningen

PersonaliserenHoogtepunten

  • Afmetingen zijn weergegeven onderaan deze pagina
  • Wanden zijn niet licht doorlatend
  • Model is vervaardigd uit duurzaam hergebruikt karton met hoge dichtheid
  • Realistische kleurstellingen
  • Materiaal is door en door gekleurd met hoge weerstand tegen kleurvervaging
  • Vanaf fabriek licht "vervuild"
  • Onderdelen passing tot op 0.1mm nauwkeurig

Bestellen

Meer informatie

Achtergrondinformatie:
Pre fab: geprefabriceerd; kennen we vanaf de jaren '70. Al gaat men er in de laatste decennia steeds verder op door. Het idee is dat delen van woningen zo compleet mogelijk al in de fabriek gemaakt worden waar weersomstandigheden geen invloed meer hebben op de bouw. Dit is snel, minder afhankelijk van het weer en bespaart ruimte op de bouwplaats. Vooral handig op de kleinere bouwplaatsen die vaak ronduit krap bemeten zijn in de binnenstedelijke gebieden.

De betonnen skeletten van woningen lenen zich prima voor het prefab systeem. Vaak zijn wanden en vloeren al voorzien van leidingen en elektra pijpjes voor ze de fabriek verlaten. Deze onderdelen komen aan op vrachtwagens en worden dan eenvoudig in elkaar gezet nadat een hijskraan ze op de juiste plaats heeft neergezet.

Bouwkundige details:
Ons prefab model is het beton skelet van een “twee onder één kap” of eventueel voor een rij woningen. Sparingen voor de trap, dakbalken, riool en meterkast zijn al aanwezig. Zo ook de inbouwdozen voor de elektra.

Men wordt er inmiddels ook steeds handiger in om prefab systemen toe te passen terwijl er tevens gelet wordt op het uiterlijk van de woningen. Want sinds de jaren '70 is wel duidelijk geworden dat we als maatschappij niet echt zitten te wachten op woningen waarvan duizenden identieke exemplaren hele wijken van steden vormen.

Specificaties

Afmetingen op schaal 1:160 (N)
c.a. 42B x 87L x 49H mm.
Afmetingen op schaal 1:87 (H0)
c.a. 77B x 160L x 90H mm.
Aantal (bouwpakketten) per verpakking
1
Artikelnummer
02DBP04

Bijlagen

Handleiding met tips, bouwbeschrijving en foto's