Steiger planken

Personaliseren


Hoogtepunten

  • Afmetingen zijn weergegeven onderaan deze pagina
  • Model is vervaardigd uit duurzaam hergebruikt karton met hoge dichtheid
  • Realistische kleurstellingen
  • Materiaal is door en door gekleurd met hoge weerstand tegen kleurvervaging
  • Vanaf fabriek licht "vervuild"
  • Onderdelen passing tot op 0.1mm nauwkeurig

Bestellen

Meer informatie

Achtergrondinformatie:
Steigerplanken. Tegenwoordig worden ze zelfs gebruikt om meubilair mee te maken. Maar de oorsprong van de steigerplank is de bouwplaats. Steigers zijn vaak nodig om aan de hoger gelegen delen van buitenmuren te werken. De steiger bestaat vaak uit een stalen buizen frame dat met steigerplanken belegd wordt. Deze planken vormen dan de looppaden voor de werklieden.

Steigerplanken worden echter ook voor vele andere bouwplaats gerelateerde dingen gebruikt. Soms worden er bekistingen van getimmerd. Zeker als een bedrijf een serie planken heeft die eigenlijk niet goed genoeg meer is om voor de steiger te gebruiken. En ook worden ze vaak achter elkaar gelegd in het zand om als rijplaten voor kruiwagens te dienen. Ook worden steigerplanken ook nog wel eens neergelegd om kleine hoogte verschillen te overbruggen.

Bouwkundige details:
Steigerplanken zijn vrijwel altijd gemaakt van zogeheten zacht hout zoals bijvoorbeeld vurenhout. Om de kosten te beperken zijn steigerplanken ook altijd ruw van oppervlak (niet geschaafd, heet dat in het jargon). De lengte verschilt regelmatig, maar de breedte is meestal zo'n 20 cm.

Specificaties

Afmetingen op schaal 1:160 (N)
c.a. 1.25B x 31L x 0.04H mm.
Afmetingen op schaal 1:87 (H0)
c.a. 2B x 57L x 0.4H mm.
Aantal (bouwpakketten) per verpakking
3 x 32
Artikelnummer
02DBP07