Extra reliëf Tuille du Nord dakpannen

Personaliseren
Hoogtepunten

  • Afmetingen c.a. 250B x 100L mm.
  • Model is vervaardigd uit duurzaam hergebruikt karton met hoge dichtheid
  • Realistische kleurstellingen
  • Materiaal is door en door gekleurd met hoge weerstand tegen kleurvervaging
  • Vanaf fabriek licht "vervuild"

Bestellen

Meer informatie

Achtergrondinformatie:
Dakpannen van het type Tuile du Nord zijn al sinds c.a. 1920 in Nederland in gebruik. Zoals de naam al doet vermoeden kent de pan zijn oorsprong in noord Frankrijk. Het niet een groot formaat dakpan, zoals bijvoorbeeld de betonnen sneldekkers die we in Nederland vaak zien. Maar oudere typen pannen zijn vaak wat kleiner van formaat omdat kleinere pannen makkelijker te tillen zijn en iets eenvoudiger produceren zijn met de technieken van destijds.

Tuile du Nord dakpannen worden ook in de tegenwoordige tijd nog geproduceerd door diverse fabrikanten, ook Nederlandse fabrikanten, en vinden hun weg dus ook naar uiteenlopende renovatie en nieuwbouw projecten met verschillende bouwstijlen.

Deze dakpannen zijn in het zogenoemde extra reliëf formaat uitgevoerd. Dat betekent dat de dakpannen in rijen geplaatst worden die met een kleine overlapping gelegd worden. Deze techniek is alleen in schaal 1:87 (H0) beschikbaar. Meer informatie over de verwerking is te vinden in de onderstaande (downloadbare) principehandleiding.

Specificaties

Afmetingen op schaal 1:87 (H0)
ca. 250B x 100L mm
Aantal (bouwpakketten) per verpakking
1
Artikelnummer
02DBD09

Bijlagen

Toelichting met tips, beschrijvingen en foto's