Adamshoflaan 145

Personaliseren
Hoogtepunten

  • Afmetingen zijn weergegeven onderaan deze pagina
  • Op verlichting voorbereid.
  • Wanden zijn niet licht doorlatend
  • Model is vervaardigd uit duurzaam hergebruikt karton met hoge dichtheid
  • Realistische kleurstellingen
  • Materiaal is door en door gekleurd met hoge weerstand tegen kleurvervaging
  • Vanaf fabriek licht "vervuild"
  • Onderdelen passen tot op 0.1mm nauwkeurig

Bestellen

Meer informatie

Achtergrondinformatie:
Gebouwd als onderkomen voor twee arbeidersgezinnen in de periode omstreeks 1910. Meer dan 100 jaar later nog immer bewoond, al zijn sommige van de woningen niet langer als beneden en bovenwoningen in gebruik omdat de beide tot één woning zijn omgevormd. Andere exemplaren bieden inmiddels onderdak aan studenten. Modernisatie heeft ook in uiteenlopende hoedanigheden plaatsgevonden. Sommige panden zijn voorzien van dubbelglas in kunststof kozijnen en zijn aan de binnen gevels geïsoleerd. Inmiddels zijn ook alle woningen voorzien van een doucheruimte, inpandig toilet en een keuken. Wat in de tijd van het ontwerp en de bouw allemaal nog niet vanzelf sprekend was of überhaupt nog niet bestond.

Bouwkundige details:
Opgetrokken uit waalformaat metselwerk, her en der ook beslist decoratief, oorspronkelijk keurig gedetailleerde houten kozijnen, decoratie in de vorm van wat pleisterwerk details en Hollandse pannen in een half schildvormig dak. Daarom waren de beneden en bovenwoningen in bouwkundig opzicht beslist degelijk te noemen. Omdat de panden stuk voor stuk, of soms set voor set, door andere aannemers gebouwd zijn, kennen ze diverse onderlinge oorspronkelijke verschillen in de detaillering. Aangezien de panden uiteenlopende eigenaars kennen zijn er inmiddels ook een hele reeks niet oorspronkelijke uiteenlopende details te ontdekken. Toch lijken de panden op het eerste gezicht nog immer vrij veel op elkaar omdat ze allen hun oorsprong vinden in de zelfde blauwdruk. Een blauwdruk die moest voldoen aan de toen nog nieuwe woningwet van 1901.

In thema Adamshoflaan bevinden zich diverse in halfreliëf uitgevoerde panden. Dit exemplaar is echter een vol reliëf uitvoering.

Specificaties

Afmetingen op schaal 1:160 (N)
c.a. 28B x 71L x 62H mm.
Afmetingen op schaal 1:87 (H0)
c.a. 52B x 130L x 115H mm.
Aantal compartimenten voor de verlichting op schaal 1:160 (N)
8
Aantal compartimenten voor de verlichting op schaal 1:87 (H0)
8
Aantal (bouwpakketten) per verpakking
1
Artikelnummer
02AHL12

Bijlagen

Handleiding met tips, bouwbeschrijving en foto's