Eurobalise bakens

Personaliseren


Hoogtepunten

  • Afmetingen zijn weergegeven onderaan deze pagina
  • Model is vervaardigd uit duurzaam hergebruikt karton met hoge dichtheid
  • Realistische kleurstellingen
  • Materiaal is door en door gekleurd met hoge weerstand tegen kleurvervaging
  • Vanaf fabriek licht "vervuild"
  • Onderdelen passing tot op 0.1mm nauwkeurig

Bestellen

Meer informatie

Achtergrondinformatie:
Eurobalises zijn bakens voor het treinverkeer. Balise is het franse woord voor baken. Men houdt het franse woord aan om dit type bakens makkelijker te kunnen onderscheiden van andere bakens die men in de spoorwegwereld tegenkomt. Deze balises bevinden zich altijd in het midden tussen de twee railstaven, doorgaans gemonteerd op het hart van een biels.

Bouwkundige details:
De eurobalises worden bij diverse spoorwegbeveiligingssystemen ingezet. Eén van die beveiligingssystemen is het ETCS (European Train Control System). Hoewel er diverse manieren zijn waarop deze balises worden ingezet, noemen we er twee als voorbeeld:

  1. De balise geeft een standaard bericht door aan de machinist bij het overrijden van de balise. Bijvoorbeeld een kilometerstand vergelijkbaar met de hectometerpaaltjes langs de snelweg.
  2. De balise geeft actuele informatie door aan de machinist over seinstanden en andere veranderlijke zaken. De afstanden tussen de balies onderling kan variëren van slechts enkele meters tot vele honderden, afhankelijk van waar men de machinist van “verkeers-” informatie wenst te voorzien.

Specificaties

Afmetingen op schaal 1:160 (N)
c.a. 1.6B x 3L x 0.4H mm.
Afmetingen op schaal 1:87 (H0)
c.a. 3B x 5.5L x 0.4H mm.
Aantal (bouwpakketten) per verpakking
100
Artikelnummer
01RHS04