Markenburg maatwerk pagina

Markenburg heeft zich met Stad Markenburg gespecialiseerd in maquettebouw en modelbouw producten, maar Markenburg kan, en doet meer. Enkele voorbeelden hiervan zijn op deze pagina te bezichtigen. Wat de maatwerk producten gemeen hebben, is dat het altijd geheel op maat gemaakt wordt voor de desbetreffende klant, en dat we streven naar het hoogste kwaliteitsniveau in combinatie met de beste vorm van communicatie. Heeft u vragen na het bekijken van deze pagina, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via info@markenburg.nl.


Folderontwerp

Opdrachtgever: MCC-modelcarparts
Opdrachtperiode: maart tot mei 2012
Opdrachtomschrijving: Het maken van een pakkend folderontwerp voor MCC-modelcarparts, op basis van een US drieluik en met de aanwezigheid van de bedrijfkleuren. Advisering vanuit Markenburg heeft de wensen tot één geheel gebracht, waarna het ontwerp definitief gemaakt is.


3D printen van stationsnaambord

Opdrachtgever: Dhr. Krol
Opdrachtperiode: juli 2012
Opdrachtomschrijving: Het tot op detail namaken van een stationsnaambord. In werkelijkheid uitgewerkt in natuursteen en voorzien van een typisch jaren '20 / '30 lettertype. Uitgewerkt in schaal 1:160, en in overleg 3D geprint.


Geboortekaartjes

Opdrachtgever: Familie Voogd
Opdrachtperiode: juli tot oktober 2012
Opdrachtomschrijving: Het maken van unieke geboortekaartjes; geïnspireerd op een plaquette en met een zeker 3D effect, aangevuld met de artistieke vrijheid aanwezig binnen Markenburg. Een optimale wisselwerking tussen wensen van de familie Voogd en inspiratie vanuit Markenburg heeft tot het eindproduct geleid.


Station Gorinchem

Opdrachtgever: Dhr. de Jong
Opdrachtperiode: september tot december 2012
Opdrachtomschrijving: Het maken van een maquette van station Gorinchem in schaal 1:87. Doel was om de uitstraling van het station in 2012 maximaal terug te laten komen in de maquette. Maquettebouwkundig was het kenmerkende dak van het middendeel een mooie uitdaging.


Bioscoop Hoogezand-Sappermeer

Opdrachtgever: Dhr. Tuinstra
Opdrachtperiode: oktober 2012 tot januari 2013
Opdrachtomschrijving: Het maken van een maquette van de bioscoop, zoals deze omstreeks 2004 is gebouwd in Hoogezand-Sappermeer. De nadruk lag op het zo nauwkeurig mogelijk nabootsen van de bouwdelen, wat in verband met de diverse etagehoogtes, grote hoeveelheden glas en details als balustrades en brandtrappen, een interessante opgave is geworden. De schaal betreft 1:160.


Klein serie maatwerk verpakkingen

Opdrachtgever: Dhr. Bisschop
Opdrachtperiode: augustus 2013
Opdrachtomschrijving: Het ontwerpen en produceren van maatwerk verpakkingen voor rijtuigen en locomotieven (1:160). Hierbij is van belang geweest dat de huisstijl van de aanvrager pakkend naar voren komt, maar ook dat er in hele kleine oplage geleverd kan worden. Een balans vinden in het aantal typen maatwerkverpakkingen en de daarop van toepassing zijnde wensen, is hierbij leidend geweest.


3D ontwerp Plan N rijtuig

Opdrachtgever: Dhr. Bisschop
Opdrachtperiode: juni tot augustus 2013
Opdrachtomschrijving: Het ontwerpen van een Plan N rijtuig zoals die destijds door de NS is ingezet. Rekening houdende met de beschikbare 3D print technieken en de detailgraad die daarbij van toepassing is. Ook het constructieve aspect en de aansluiting met andere, soms al reeds bestaande onderdelen, zijn van essentieel belang geweest bij dit ontwerp.


“Organisch” gevormde vakwerkgevels

Opdrachtgever: Dhr. Westgeest
Opdrachtperiode: september 2013
Opdrachtomschrijving: Het ontwerpen en produceren van onderdelen voor een 12e eeuwse vakwerkschuur in schaal 1:45. Het regulier uitvoeren van metselwerk zoals dat in kleinere schalen volstaat, beeldt in deze situatie te weinig de “organische” vormen uit van de balken, en zelfs individuele bakstenen. Daarom is hier met succes gezocht naar een geheel andere benadering van ontwerpen en produceren.


Digitale presentatieschetsen “Junogebouw”

Opdrachtgever: Gemeente 's Gravenhage
Opdrachtperiode: september tot november 2013
Opdrachtomschrijving: Het maken van digitale presentatieschetsen die optimaal aansluiten bij het stadium van het project, en daarnaast ook maximaal aansluiten bij de verbeeldingswensen van de gemeente. Uiteraard is het halen van de deadline van groot belang, maar evengoed zijn het luisteren naar, en het begrijpen van de gemeentelijke wensen, essentieel voor het slagen van dit project.


Maatwerk perrons

Opdrachtgever: Dhr. Kuijken
Opdrachtperiode: januari 2014
Opdrachtomschrijving: Het ontwerpen en produceren van maatwerk perrons (1:87), incl. advies over o.a. kleurkeuzes. De maatvoering van de opdrachtgever is uitgezet naar tegelmaten, en vervolgens zijn de perronsegmenten ontwikkeld. Door een klikbaar systeem toe te passen kunnen de segmenten naadloos met elkaar verbonden worden.


Klein serie ruiten

Opdrachtgever: Dhr. Dirkzwager
Opdrachtperiode: september 2014 tot heden
Opdrachtomschrijving: Het ontwerpen en produceren van maatwerk ruiten voor diverse schaalvoertuigen. Klein seriematige benadering met zeer kleine toleranties, en garantie op continuïteit in komende jaren zijn belangrijke aspecten in deze opdracht. Het ontwerp en productieproces zijn aangepast om de aanvoer van materiaal naar keuze van de opdrachtgever mogelijk te maken.


Tunnelmaquette

Opdrachtgever: Siemens Nederland
Opdrachtperiode: juni 2016 tot juni 2017
Opdrachtomschrijving: Het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van een maatwerk tunnelsegment (1:87). Uitgangspunten: draagbaar, volledig dynamisch, inclusief functionerende vluchtdeuren, ventilatoren, verlichting, verkeerslichten, hoogtesensoren, slagboom, functionerende matrixborden en daarop reagerend rijdend verkeer.


Uiteenlopende kozijnen

Opdrachtgever: Dhr. Gronloh
Opdrachtperiode: oktober 2017 tot heden
Opdrachtomschrijving: Het ontwerpen en produceren van maatwerk kozijnen (1:87). Goed overleg over de oplevering en aanleverfrequentie van de “ruwe tekeningen”, vormt een stevige basis voor dit project. Daarnaast is er ook goed geluisterd naar de (verwerkings-)wensen die gesteld werden aan het uiteindelijke product. Inmiddels zijn er ruimschoots 100 verschillende kozijnen gemaakt. Sommige als enkel exemplaar, andere in series.


Assortimentgebouwen gecombineerd met maatwerk bestrating

Opdrachtgever: Dhr. Bruinsma
Opdrachtperiode: januari 2018
Opdrachtomschrijving: Het ontwerpen en produceren van maatwerk bestrating. Een realistisch ogende stadse uitstraling (in 1:87) is de basis geweest voor het ontwerp. Slimme ontwerpkeuzes geven een onbetwiste stadse uitstraling zonder excessief ruimtegebruik. Door de bestrating tot op de steen nauwkeurig te ontwerpen en produceren, verdwijnen de naden tussen de onderdelen volledig.


Ondergronds station

Opdrachtgever: Dhr. Domburg
Opdrachtperiode: mei tot juni 2018
Opdrachtomschrijving: Het ontwerpen en produceren van een maatwerk ondergronds station (1:160). Realisme zonder een werkelijk station na te bouwen werd het startpunt. Er is o.a. rekening gehouden met een moderne uitstraling, idee van geboorde tunnelbuizen, voorbereiding op led verlichting, robuuste constructie en maatvoering omtrent bestaande modelbaan onderdelen.