Nieuw: Venneweg 28-30

Nieuws  — ma. 2 sep. 2019

Nieuw: Venneweg 28-30

Vanaf september 2019 is de twee onder één kap woning, Venneweg 28-30 een nieuwe aanvulling op het Markenburg assortiment.
In werkelijkheid te vinden in de plaats Waalwijk. Toch zijn soortgelijke panden door heel Nederland, in zowel steden als dorpen, te vinden.

In de jaren '20 en '30 traden bouwstijlen in die sterk gericht waren op de esthetische/kunstvormige kant van bouwen. Soms werd die focus zelfs sterker dan op de bouwkundige kant van het bouwen. Daarmee werd het "Function follows form" in plaats van "Form follows function". Hoe dan ook werden er gebouwen ontworpen en gebouwd die tot op de dag van vandaag door velen als fraai ervaren worden.

Naast de bouwstijlkenmerken, zoals sterke horizontale lijnvorming, waaraan ook de flinke dakoverstekken bijdragen, ging er veel aandacht uit naar details. Zo zijn de erkers bijvoorbeeld voorzien van gemetselde plantenbakken aan weerszijden. De voordeur portieken zijn voorzien van gemetselde halfrondbogen en daarbij is de voordeur gelijksoortig gevormd en nader verfraaid glas in lood, zowel in als om de deur.

Uiteraard komen die details ook terug in het Markenburg model. Venneweg 28-30 is zowel in de schaal 1:160 (N) als 1:87 (H0) verkrijgbaar. Meer informatie is uiteraard te vinden op de productpagina.

Venneweg 28-30 (Thema Venneweg)