Nieuw: Station Roelofarendsveen

Nieuws  — di. 5 nov. 2019

Nieuw: Station Roelofarendsveen

Waar het Markenburg productassortiment keer op keer groeit, groeit ook het aantal beschikbare stationsgebouwen. Als tiende stationsgebouw mogen we station van Roelofarendsveen in ons assortiment opnemen.

Station Roelofarendsveen is een interessant compact stationsgebouw dat diverse functie herbergt. Zo is er op de BG. onder andere een wachtruimte en op de eerste verdieping een woning voor de stationschef. Ook op de BG. bevind zich een compact vormgegeven goederen opslag, met zowel een deur aan de straat- als perronzijde.

Roelofarendsveen is voor de meeste mensen bekend van de filemeldingen op de A4, nabij Leiden. Voor de kenners zal bekend zijn dat tegenwoordig de hoge snelheidslijn tussen Rotterdam en Amsterdam niet ver van Roelofarendsveen de Groenehart tunnel in duikt. Toch heeft het dorp ook andere tijden gekend. Zonder autosnelweg en met een voor Roelofarendsveen functionele treinverbinding, geƫxploiteerd door de HESM, tussen Leiden en Hoofddorp.
Echter was deze treinverbinding en de daarbij behorende gebouwen en overige infrastructuur een kort leven beschoren. Want hoewel degelijk gebouwd voor het leven omstreeks 1912, werd het stationsgebouw in 1938 alweer gesloopt.

Toch komt de vervlogen geschiedenis weer tot leven in het Markenburg model. Station Roelofarendsveen is zowel in de schaal 1:160 (N) als 1:87 (H0) verkrijgbaar. Meer informatie is uiteraard te vinden op de productpagina.

Station Roelofarendsveen
Station Roelofarendsveen (Thema Stationsplein)