Nieuws april 2020

Nieuws  — do. 2 apr. 2020

Uiteenlopend nieuws in uiteenlopende schalen!

Maar eerst:
Anno april 2020 kunnen we er niet omheen dat het bijzondere tijden zijn. Het Corona virus waait over de wereld en dat brengt voor vele mensen een nieuwe werkelijkheid met zich mee.
Op de frontpage van onze website hebben we een speciaal bericht geplaatst dat over het virus en bijbehorende omstandigheden gaat. Dat bericht samengevat: Zien we bij Markenburg naast de veranderingen, dat er toch ook nog veel goeds gewoon kan blijven doorgaan.

En daar hoort bijvoorbeeld ook een artiekeltje bij, waarin we toelichten welke nieuwe producten ons assortiment vanaf deze maand gaan verrijken.

Deze maand hebben we nieuws in alle 3 de schalen.
Voor schaal 1:220 (Z) is de kolenbunker uit het thema Klokkenlaan de aanvulling in het Markenburg assortiment.
Voor de schalen 1:160 (N) en 1:87 (H0) vormen de bushaltepalen (NL stijl), uit het thema Details openbare ruimte en Steenweg 19 uit het gelijknamige thema Steenweg, de aanvullingen op het Markenburg assortiment.

We blijven graag verrassen met een immer groeiend assortiment. Zelfs in deze bijzondere tijden.


Tip voor de bouwers:
Wellicht goed om te weten is dat de bushalte paaltjes op het eerste oog vrij eenvoudig lijken, maar dat enige ervaring bij het het assembleren wel van pas komt. Zodoende luid het advies: Gun jezelf wat tijd om het assembleren het in de vingers te krijgen. Met 12 exemplaren per setje is daar ook wel wat ruimte voor.
In praktische zin raden we aan om met een tandenstokertje, of iets dergelijks, een minimale hoeveelheid houtlijm aan te brengen op de lichtgrijze paal, waar deze raakvlak gaat krijgen met het gele/blauwe* bord. gebruik hierbij altijd lijm uit een vers gepakt druppeltje, want als de lijm al (licht) is ingedroogd werkt dat minder fijn.
Vervolgens kan het bord op z'n plaats gezet worden, maar om het een en ander netjes op elkaar te krijgen raden we aan om zowel het bord als de paal plat op je snijmat/tafelblad te leggen. Wie te veel lijm gebruikt merkt hierbij al snel dat de paal aan de ondergrond gaat plakken. Met de minimale hoeveelheid lijm blijven alleen het bord en de paal aan elkaar zitten als deze op de snijmat tegen elkaar aangeschoven worden. Laat het geheel enkele minuten drogen en duw dan voorzichtig zijwaards tegen het bord waar deze aan de paal is vastgeplakt.
Op die manier komt het geheel los van de snijmat (indien er niet te veel lijm gebruikt is) zonder met name de paal te verbuigen. Een eventuele kleine verbuiging in de paal kan overigens prima worden terug gebogen. Vervolgens kan het witte bordje op de paal geplakt worden. Wederom met een minimale hoeveelheid lijm. Toch zal het hier eenvoudiger zijn om enige afstand tussen de houtlijm en de snijmat te bewaren.

*De kleur van het bord kan naar eigen inzicht gekozen worden tijdens het bestelporoces.


Meer informatie over de producten is uiteraard te vinden op de productpagina's:
- Thema: Steenweg> Steenweg 19
- Thema: Details openbare ruimte> Bushalte palen (NL stijl)
- Thema: Klokkenlaan> Kolenbunker

Zoeken op een specifieke schaal kan eenvoudig met de filteropties op de hoofdpagina van de Markenburg webwinkel. Scroll naar beneden en vul links onder de gewenste schaal in. Druk dan op "filter toepassen".

Bushalte palen (NL stijl)
Bushalte palen, NL stijl (1:160 en 1:87)

Kolenbunker
Kolenbunker (in 1:220)

Steenweg 19
Steenweg 19 (1:160 en 1:87)